Türkiye'de şiddet vakaları artıyor

 Türkiye'nin taşra diye tabir ettiğimiz  kesimlerinde aile içi şiddet vakaları artıyor


Türkiye, kadınların bütün ev işlerini yapması ve aile üyelerine bakması gereken, erkek egemen bir ülkedir. Bir doğrultuda eski törelere göre yaşayan bir ülke, başka doğrultuda kadınların istismar edildiği ülke. Kadınların neredeyse% 70'i istismara uğruyor ya da aile içi şiddete maruz kalıyor. Aile içi şiddet, bir bayanın erkek üyeler ve aileler doğrulusunda maruz kaldığı her türlü şiddettir. Fiziksel şiddet, duygusal taciz, cinsel saldırı, çeyiz tacizi ve hem de ölümler vb. İçerir.


Eğitim, bireyin zihnini şekillendirmede mühim bir rol oynar. Kişinin eşiyle davranış biçimi, onların yetişme biçimini gösterir. Büyükşehirlerde, her iki eşin de geçim kaynağı olarak kazandığını göreceksiniz, zira bugünkü hayat tarzıyla geçinebilmek amacıyla her iki eşin de kazanması mühimdir. Oysa kırsal kesimde kadınların yalnızca asli eğitim düzeyini tamamlamalarına izin veriliyor ve sonrasında evlendiriliyorlar. Onları eğitmemenin ana nedenlerinden biri, müstakbel damadı bulmanın zor olacağı ve bulurlarsa büyük bir başlık parası vermek mecburiyetinde kalacaklarıdır. Bununla birlikte başlık parası yasadışıdır fakat Mardin, Şırnak, Hakkari gibi yerlerde daha üst sıralarda yer alır ve bu da çoğu bayanın hayatına mal olur.


Yakın tarihli bir makalede özellikle doğu bölgelerinde aile içi  şiddet vakalarının sayısında artış bulunduğu belirtiliyor. Ev içi şiddet, bir bayanın hayatını ciddi şekilde rahatsız eder. Başlık parası ile evlelenen bayanlara malesef genel olarak işkence yapılır. Kocası tarafından , dövülür ve taciz edilirler. Bu zihni rahatsız ediyor. Arada sırada bir kız çocuğu doğurdukları için bile bayanlara kötü muamele ediliyor. Kadınlar genelde korkar ve polise ihbar etmekten utanır. Bu hususta özel bir dedektiflik bürosu şiddeti kanıtlamanıza ve lüzumlu korumayı sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Yıllardır evli olabilirsiniz ya da yeni evli olabilirsiniz, fakat işler her an tersine dönebilir. Siz ya da sevdiğiniz rastgele biri aile içi şiddetin kurbanıysa, o vakit sesini yükseltip kendinizin tarafında  olmanın zamanı geldi. Bir özel dedektif tutmak şiddet tahkîkat amacıyla özel dedektif bürosu , Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde sağduyulu, müşteri gizliliğği esası ve profesyonellik ile araştırmanıza yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar