Türkiye'de artan Boşanma Davaları Hakkında

 Türkiyede çoğalan boşanmalar

 

Bir araştırma, büyük şehirlerdeki genç çiftlerin giderek daha çok boşanmaya yöneldiğini vurguladı. İstanbul gibi şehirlerde boşanmalarda nasıl ani bir artış oldu? Uzmanlara göre sebepler dürtüsel eğilimler, kadınların bağımsızlığının artması, ortak aile sorunları, geç evlilikler ve uyum sağlamadaki zorluklar vb. Olabilir. İstanbul'da 2014 senesinde toplam 11.500'den çok boşanma davası açıldı; bu, 2010'da açılan 5000'den çok davaya nazaran çok daha yüksek. Karşılıklı gerekçelerle meşru olarak yollarını ayırmak isteyen rastgele bir çift, şefle evlilik danışmanları ile görüşmek zorunda,evlilik danışmanı, farklılıkları çözmenin bir yolu olup olmadığını araştırmak amacındadır. Eğer boşanma tek çare ise boşanma işlemleri başlamak zorundadır.


Türkiye'de çoğalan boşanmalar

Evlilik ardından araştırma - bir zorunluluktur

Bir psikoterapiste ve evlilik danışmanına göre, eski çiftler evlilik hayatlarındaki farklılıkları çözüme ulaştırmak amacıyla yardım ararlardı. Ama şimdi eğilim tamamı ile  değişti. Çiftler, ailelerini ya da partnerlerini boşanmadan başka hiçbir yöntemin kendilerini rahatlatmayacağına inanıyorlar.


Evlilikler online olarak sabitlenirken , bilhassa aldatan eşin ikaz işaretleri görüldüğünde, evlilik ardından araştırma yapılması mecburidir . Boşanma, ilerlemeden evvelce araştırma gerektiren komplike ve titiz bir konudur. Aile baskısı sebebi ile  ani bir düğün yaptıysanız, fakat şimdi eşinizin sizi aldattığını düşünüyorsanız ,Türkiye'de ki boşanmayla alakalı ve evlilik ardından araştırma ve dedektiflik bürosuna danışmaktan çekinmeyin. Uyarı işaretleri, eşinizin saklı tabiatı olabilir, telefonunu katiyen gözetimsiz bırakmayabilir, ani ruh durumu değişimleri, depresyon ya da bir vakit açıkça sevgi dolu davranışlar olabilir.


Çiftleri boşanmaya iten tek şey zina değil. İstanbul'dan bir aile mahkemesi avukatına göre, genç çiftler ev işlerini yapma isteksizliği, uyumsuzluk ya da evliliklerinde daha az kıvılcım gibi şeyler yüzünden kavga ediyorlar. Bu çiftlerin çoğu en fazla 2 yıllık evliler.


Sonuç

İlişkinizde çıkmaza girdiğinizi düşünüyorsanız, evlilik ardından araştırma önünüzdeki  bir seçenektir. Boşanmayla alakalı kapsamlı ve saklı bir araştırmada size yardımcı olabiliriz. Bulgu, çocuk velayeti sorunları, nafaka talepleri, zina araştırması vb. Konularda size yardımcı olabilir. Akçayel Özel Dedektiflik Bürosu, İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Antalya, Ankara gibi Türkiye'nin bütün şehirlerinde Boşanmayla İlgili / Evlilik Sonrası Soruşturma hizmetleri sağlar. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar